שעון נוכחות – מה המשמעות שלו

אחד המונחים והאמצעים הכי נפוצים בעולם העבודה, הוא ללא ספק השעון שעומד בכניסה של כל משרד, כל מפעל, כל מקום עבודה. שעון זה מאפשר לדעת מתי העובד מגיע לעבודה, מתי העובד יוצא להפסקות וחוזר מהן, ומתי הוא עוזב את מקום העבודה. השעון גם מראה את זה וגם מאפשר לעובד לסמן כל כניסה ויציאה.

שעון נוכחות הוא אחד הכלים ההיסטוריים והמשמעותיים ביותר שקיימים בשוק העבודה. הרי עד לפני עשרות שנים, לא היתה יכולת לדעת כמה זמן העובד עבד, ולמען האמת גם איש לא חשב שצריך לבדוק את זה. לעובד לא היו זכויות לפיהן מותר להעביד אותו רק משך זמן מסוים. הוא עבד מהבוקר עד הערב. ברגע החלו לתת לעובדים זכויות, אז קבעו גם משך זמן מסוים בו מותר להעסיק אותו. מן הסתם זה השתנה עם השנים, אך מה שנשאר קבוע, כך או אחרת, זה אותו שעון שמורה מתי העובד מתחיל לעבוד ומתי הוא אמור לסיים לעבוד, ומתי הוא סיים בפועל את עבודתו.

כיצד בוחרים שעון נוכחות

צריך לומר, שעוני נוכחות השתנו במהלך השנים. הם לא דומים כלל לשעונים ההיסטוריים, לשעונים העתיקים שפעלו לפני עשרות שנים. השעון הנוכחי, כבר איננו בדיוק רק שעון, הוא הרבה מעבר לזה. היום הוא כולל אופציות שונות עבור העובדים, כיצד לציין שהם הגיעו אל מקום העבודה והתחילו בעבודתם.

אם בעבר זה היה באמצעות כרטיס או נייר מיוחד, היום כבר יש כרטיסים מגנטיים, טביעת אצבע, סריקת אישון העין ועוד. השעון הנוכחי מאפשר למעסיקים, לא רק לבדוק מתי העובד נכנס או מתי הוא יצא, אלא הרבה מעבר לזה. השעונים יוצרים נתונים שונים אשר יכולים להתחבר אל נתונים אחרים, כמו למשל, נתוני תפוקה, נתוני מכירות ועוד. כל עובד על פי התפקיד שלו. כך המעסיק יודע לא רק כמה זמן העובד שהה במקום עבודתו, אלא האם הוא ביצע אותה בצורה טובה, יעילה, האם הזמן שהוא שהה במקום העבודה אכן השתלם, האם השכר שמשלמים לו אכן משתלם את העסקתו.