אחסון מומלץ לוורדפרס איך יודעים?

אחד מסוגי הטמפלטים הפופולאריים ביותר כיום לבניית אתרים באינטרנט, הוא וורדפרס. מדובר על תבניות לבניית אתרי אינטרנט במסגרת של קוד פתוח. כלומר כל אחד יכול לרכוש תבנית ולבנות עליה אתר, וכן ליהנות מאפשרויות שונות שכוללות אפליקציות ויישומים מגוונים אשר מפתחים פיתחו והוסיפו לחנות של המערכת.

כל עסק, בעל מקצוע או גורם אחר שמחליט להקים אתר אינטרנט דרך מערכת וורדפרס, צריך לדאוג לעצמו לשרת אחסון עליו האתר ישב וממנו יהיה ניתן להפעיל אותו. כפי שאנחנו יודעים יש מספר חוות שרתים דרכן אפשר להפעיל אתרי אינטרנט, החוות כוללות שרתים מסוגים שונים, בין אם זה שירות לינוקס או וינדוס.

כעת עולה השאלה, כיצד אנחנו יודעים איזה אחסון מומלץ לאתר וורדפרס? מעבר לשאלה הטכנית, איזה סוג שירות יכול להתאים לנו יותר, חשוב מאוד שנבחן את השאלה גם על פי פרמטרים יותר כלליים ולכך בדיוק נתייחס כעת.

למשל, איזה סוג שירות אנחנו מקבלים מהחברה. האם מדובר בשירות שפעיל כל הזמן או רק בזמן מסוים, האם השירות כולל צ'ט און ליין או רק טלפון, האם קיים מוקד שפעיל גם בשעות הלילה ובחגים או רק בשעות מסוימות.

שאלה אחרת היא לגבי גודל האחסון. אנחנו נשתמש במערכת וורדפרס כי אנחנו יכולים לאכלס באתר כמה שיותר נתונים, טקסטים, תמונות ווידיאו. זה מלמד אותנו שנרצה שרת עליו נוכל לאחסן כמות בלתי מוגבלת של מידע.

כמובן שאנחנו נרצה לחפש שרתים מאובטחים ברמה הגבוהה ביותר, על מנת שלא יהיה ניתן לפרוץ אלינו בשום דרך שהיא. גם אם אנחנו אתר קטן ונדמה לנו שאף אחד לא ירצה לפרוץ אלינו, אנחנו צריכים לקחת בחשבון שזה אפשרי, בוודאי אם האתר כולל פרטים אישיים של לקוחות, טלפונים וכדומה.

נקודה חשובה נוספת היא עמידות השרת, עד כמה הוא חזק, זאת עלינו לברר כשאנחנו בוחנים האם מדובר בשרת שנופל מעת לעת או לא. מן הסתם, אנחנו נחפש שרתים שיכולים להחזיק מעמד זמן ואנחנו נוכל ליהנות מהם בצורה בטוחה מבלי שנצטרך להתמודד עם שום בעיה שהיא.

כיום, השוק מציע מגוון פתרונות לאחסון אתרים: שרת פיזי ייעודי, שרת וירטואלי vps ועוד. ולכן, תמיד כדאי להתייעץ עם חברת אחסון אתרים שתוכל לאפיין יחד איתכם באיזה שרת הכי מתאים לכם לבחור, גם מבחינת מהירות וגם מבחינת מחיר ותקציב.